WMercurius Events

Voor ieder budget een passend evenement, bruiloft of feest!

Unicorn


Keltische folk en swing, met Klezmer, Shanties en Bluegrass uitstapjes.

Licht in het hoofd, voeten van de vloer, dorstige keel – een optreden van Unicorn laat de

toehoorders nooit onberoerd. 

De opzwepende Keltische muziek van de folkband loopt doorgaans uit op een feelgood swingfeestje waarbij uit volle borst wordt meegezongen. Maar laat niemand zich in de luren leggen door het schijnbaar achteloze gemak waarmee de band zich op het podium presenteert, achter die vrolijke façade gaan rasmuzikanten schuil die elkaar ragfijn aanvoelen.

Aanjagers van het Ierse folkspektakel zijn accordeonist Martien Tijburg en gitarist John Kuiper, het duo vormt al sinds de oprichting (1996) het kloppende hart van Unicorn. De leadzangeressen Marit Verwer /Jolanda Traarbach en de violistes Karin Bakker / Erna Sommer maken het team compleet. Professionals met deels conservatorium achtergrond, maar nu eenmaal ongeneeslijk behept met het Keltische folkvirus. 

De dames kleuren de Ierse en Schotse traditionals eigenwijs in, en stappen net zo makkelijk over op verwante

genres als Bluegrass of Jiddische fiddlemuziek. Een aanstekelijk optreden met folk en fun en veel variatie is gegarandeerd.

UNICORN is een bekende naam in de folkwereld en behoort tot de top aangaande wat Nederland aan semi professionele folk muziek te bieden heeft. Ook internationaal is de band een veel gevraagde act op zomerfestivals. 

De band treedt  standaard in een vierpersoonsbezetting op : een  zangeres, een violiste en de vaste basis John Kuiper (zang/gitaar) en Martien Tijburg (accordeon) . De band neemt het publiek moeiteloos mee en laat

voelen wat er door de eeuwen heen leefde in Ierland.

Inmiddels heeft de band vier cd’s op haar naam staan, waarvan “A new Horizon” en de recentste cd                      “Destination unknown” onder de liefhebbers van Keltische muziek faam genieten.

Unicorn weet het enthousiaste publiek tot de laatste minuut te boeien maar ook te ontroeren. Gelachen wordt er om de humoristische aankondigingen van de nummers, een prachtige mix van emoties en voluit genieten. 

De band met conservatorium geschoolde artiesten vormt een eenheid, die je zelden tegenkomt